miercuri, 1 decembrie 2010

Ziua Romaniei


Cum spune si Raindrops pe blogul ei:

"Dacă îţi atârni tricolorul fie de fereastră, fie de un băţ, fie de gât ca fular, te crezi mai patriot?
Dacă azi e singura zi din an în care nu vezi la TV crime, violuri şi accidente rutiere în care soferul e vreun parlamentar care scapă de absolut orice fel de pedeapsă sau mustrare, te face fericit?
Dacă azi e singura zi din an în care majoritatea e PRO România, crezi că schimbi ceva?
Dacă în fiecare an se produce manevra aia a militarilor, jandarmilor etc. în Alba-Iulia aşa, fără pic de sentiment, totul mecanic, ne face să ne simţim în siguranţă?"

Astea sunt lucruri care lumea din ziua de azi nu prea le vede ci doar le face ... Ah, e 1 decembrie hai sa ne zicem la multi ani si ce patrioti suntem noi ca facem ce facem ... Nu! Asta nu inseamna sa fi roman sau sa sarbatoresti chestia asta doar pentru o singura zi. Ar trebui sa facem treaba asta in fiecare zi, pentru ca nu suntem romani doar pentru o zi ci suntem pentru toata viata.
De ce trebuie sa vedem o Romanie frumoasa si model [ca sa spun asa] doar de ziua ei? Ar trebui sa facem asta in fiecare zi. Sa incercam macar sa nu mai fie atat de plina de lucruri negative. O zi din calendar nu ajuta pentru asta ... Sau ajuta la un singur lucru .. La visare ... Ei vor sa arate ca Romania poate sa fie diferita, dar doar pentru o singura zi ... Nu ajunge ...
Din pacate sarbatoare trece foarte repede si la fel de repede ne dam seama ca Romania nu e Paradis .... Ceea ce urmeaza dupa aceasta zi nationala este cruda realitate ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu