joi, 21 aprilie 2011

Manifestarea Nesimtirii

Hmm, nici eu nu pot da o explicatie filozofica de 100 de pagini in care sa dau mii si mii de exemple legate de originea cuvantului. Asta in nici un caz. Nu sunt atat de dusa incat sa ma apuc sa fac cercetari pe acest lucru. Pur si simplu o sa dau exemple din viata de zi cu zi.
Sa incepem cu inceputul asa cum se face de obicei.
Nesimtirea este atunci cand un prieten sau o cunostinta spune ca s-a lasat de fumat dar cand te vede iti cere o tigare spunandu-ti scuza banala :"Doar una de pofta". Hai sa fim seriosi si sa o luam logic. Daca te-ai lasat de fumat , rabzi pana in panzele albe sa nu iei o tigare chiar daca cei din jurul tau fumeaza. Asta nu inseamna ca te-ai lasat de fumat. Asta inseamna nesimtire curata pentru ca, cu alte cuvinte "Fumez de la tine ca imi dai si esti fraier. De ce sa mai imi cumpar eu". Asa ceva nu e frumos si nu se face. E aiurea rau. Dar de multe ori se intampla sa inchidem ochii si sa le dam chiar daca zicem in final ca nu o sa mai facem aceeasi greseala si a doua oara. Dar din pacate se intampla pana de vreo 4-5 dati cand te vezi ca jinduiesti tu dupa o tigare din cauza ca nu mai ai. Deci e nasol.
Nesimtire mai este atunci cand tot asa cineva apropiat tie, dupa o cearta apriga si nasoala spune unui altui prieten de al tau care stie ca iti va spune totul, ca vrea sa iti faca o surpriza sa vina pe la tine sa vorbiti si sa incerce sa va impacati, dar care intr-un final nu mai apare. In contextul in care el, prietenului tau ii spusese ca nu stie ce reactie vei avea TU la vederea lui si ca poate o vei lua la fuga. Dar se pare ca el a fost cel care a luat-o la fuga intr-un final. Asta e nesimtire. Momentul cand nu te ti de o promisiune banala ca sa-i spunem asa.
Nesimtire mai este si cand o prietena nu isi poate gasi timp intre orele diminetii si orele dupa-amiezii 10:00-16:00 cel tarziu ca este posibil sa aibe si ea treaba, sa vina sa te vada daca mai traiesti sau daca ai murit si asa mai departe dupa aproximativ 2 luni de nebagare in seama. Spune ca o sa vina ziua urmatoare pana in ora aceea , dar te trezesti ca nu mai apare. Asta iar este nesimtire. Are pretentii la tine sa fi punctuala sau sa fi prietena in continuare cu ea, dar ea nu isi poate gasii macar o ora libera sa vina sa te vada si sa vorbeasca cu tine.
Dupa cum bine observam aceasta Nesimtire este foarte des intalnita intre prieteni ( .... e clar ..... o iau razna daca am inceput sa vorbesc in halul asta.....) pentru ca intre ei se produc cele mai multe divergente din cauza caracterelor si anturajelor. (mi-am gresit cariera ... stiu ...) Insa poate fi observata peste tot in jur, tot ce trebuie facut este doar sa deschideti ochii si sa luati atitudine pentru a nu mai fi calcat in picioare de orisicine.
xoxo wolfgirl

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu